Back-up

Ongetwijfeld bijna het ergste wat u kan overkomen: uw harde schijf of ander opslagmedium gaat kapot of een virus beschadigd uw systeem en u kunt niet meer bij uw persoonlijke gegevens. Uw e-mail, documenten, familiefoto's, filmpjes van de (klein-) kinderen, enz. krijgt u misschien nooit meer terug! "Had ik maar een back-up gemaakt" is vaak de reactie van de gedupeerde gebruiker, maar helaas is het dan vaak te laat.

Niet kostbaar of ingewikkeld

Het maken en onderhouden van back-ups hoeft tegenwoordig helemaal niet moeilijk of kostbaar meer te zijn. Zo kunt u er voor kiezen om zelf een back-up te maken op een verwijderbaar medium. Denk hierbij aan draagbare schijven, USB geheugensticks, etc.

Een andere mogelijkheid is het nemen van een abonnement op een online back-up systeem. Met zo'n systeem wordt er periodiek of soms zelfs continue een back-up gemaakt van uw bestanden en deze worden vervolgens via een beveiligde verbinding verstuurd naar een datacentrum. Zo'n datacentrum is zeer goed beveiligd om er voor te zorgen dat alleen u bij uw gegevens kunt komen. Wanneer u bepaalde gegevens verliest door een computercrash, brand of diefstal, kunt u via uw online kopie de gegevens weer terugkrijgen.

 

De voordelen van CompUtrecht op een rij:
  • Ruime ervaring met verschillende back-up manieren en leveranciers.
  • Een passende oplossing voor elk budget.
  • Installatie op afstand mogelijk, u betaald via iDeal en de installatie wordt direct uitgevoerd.
  • Installatie aan huis, meestal dezelfde dag nog een CompUtrecht specialist bij u thuis.
  • In de meeste gevallen productondersteuning door CompUtrecht.

 

Wat kost het instellen van een back-up?

Computerhulp aan huis:

€60 voor het eerste uur, daarna €25 per 30 minuten. (inclusief BTW)

Computerhulp op afstand:

€15 voor de eerste 15 minuten, daarna €12,50 per 15 minuten.