Ukash virus

Het Ukash virus is een vorm van 'Randsomware', het neemt u en uw computer als het ware in gijzeling. Ukash komt voor in verschillende gedaantes, waarvan de meest bekende variant die van de Politie is. U krijgt een melding over het hele beeldscherm waarin u wordt beschuldigd van het ondernemen van illegale activiteiten. U dient via een link een boete te betalen om weer verder te kunnen. Deze boete bedraagt tussen de 50 en de 250 euro, maar het meest voorkomende bedrag is 100 euro.

Andere varianten van het virus zijn die van BUMA/Stemra, de FBI of andere landelijke politiekorpsen (afhankelijk van waar de geïnfecteerde computer zich bevindt).

 

Wat te doen bij een Ukash besmetting

Niet betalen! Dit lost de gijzeling niet op, bovendien is uw geld verdwenen en het is niet te achterhalen wie de ontvanger is.

Op internet zijn een aantal methoden te vinden hoe u een besmetting kunt verwijderen, echter zijn er wel een aantal handelingen voor nodig die enige computerkennis vereisen.

U kunt een afspraak maken met CompUtrecht, wij verwijderen alle Ukash varianten voor de vaste prijs van € 39,95. Tevens verminderen wij de kans op een nieuwe besmetting door de vier zwakke plekken op uw computer te controleren en te dichten (Adobe Reader, Flash Player, Java en Windows).